Workshops: Instant choreografie & Basis lichtontwerp - Monsoon Foundation
835
post-template-default,single,single-post,postid-835,single-format-standard,qode-core-1.1.1,tribe-no-js,suprema child-child-ver-1.0.0,suprema-ver-1.8,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Workshops: Instant choreografie & Basis lichtontwerp

Workshops: Instant choreografie & Basis lichtontwerp

Ontmoeten, leren & experimenteren

Dansers en makers van alle niveaus en dansachtergronden zijn welkom!

WereldDansWerkPlaats organiseert op 23 februari 2018 Monsoon Jam met aanvullende workshops voor dansers. 

Workshop 1: Instant choreografie door Aafke de Jong
19:00 – 22:00 uur, € 10

Tijdens deze intensieve workshop maken we ter plekke aan de hand van gezamenlijke en individuele opdrachten samen een korte choreografie. Je krijgt de mogelijkheid om de uitkomst in het theater te presenteren op 17 maart tijdens Monsoon Jam XL.

Tijdens Instant Choreografie krijg je tools aangereikt om je creatieve ideeën aan te wakkeren en te ontwikkelen, zowel in het lichaam als in het brein. Bij deze constante wisselwerking zet je al je sensoren open. Durf risico’s te nemen en geef jezelf een kans. Improviseer, combineer, experimenteer, laat je inspireren door anderen of wees zelf een inspirator!

Danser en dansmaker Aafke de Jong studeerde dans aan Codarts Dansacademie en leerde daarna Balinese dans in Indonesië. Geïnspireerd door verschillende manieren van bewegen en culturele uitingen werkt ze graag samen met kunstenaars uit diverse disciplines.

Workshop 2: Basis lichtontwerp door Fred Janssen
19:00 – 22:00 uur, € 10

Heb je altijd al willen weten hoe theaterbelichting werkt en wat de mogelijkheden zijn om jouw dans goed te belichten? Deze workshop geeft inzicht in het maken van een lichtplan. Je gaat ook zelf aan de slag en leert hoe je als uitvoerend kunstenaar de lichtmogelijkheden van een professioneel podium optimaal kan benutten. Na afloop weet je wat bijdraagt aan jouw creatieve uiting, hoe je een sfeer neerzet en hoe je eenvoudige aanwijzingen kunt opstellen voor een lichtplan.

Ben je benieuwd naar de versterkende mogelijkheden van goed licht? Doe dan mee!

Fred Janssen is technicus bij Theater de Vaillant.

 

Vrijdag 23 februari 2018
Reserveren via: [email protected]

WereldDansWerkPlaats
Theater de Vaillant Hobbemastraat 120, Den Haag

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.