Online interactieve lezing: Het Kostuum voor Bharata Natyam - Monsoon Foundation
1314
post-template-default,single,single-post,postid-1314,single-format-standard,qode-core-1.1.1,tribe-no-js,suprema child-child-ver-1.0.0,suprema-ver-1.8,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Online interactieve lezing: Het Kostuum voor Bharata Natyam

De WereldDansWerkPlaats organiseert: Global Dance Day

Op zaterdag 6  maart zetten zij Aziatische dansstijlen centraal, welke jij online kan ervaren en meedoen! In 2019 organiseerde de WereldDansWerkPlaats het Global Dance Festival, maar deze tijd vraagt om veel aanpassing van iedereen, zo ook voor ons festival. Kijken naar wat wél mogelijk is, daarom organiseren zij dit jaar een online variatie op ons festival: Global Dance Day.

Op deze dag is er een online interactieve lezing over het kostuum voor Bharata Natyam.

6 maart | 14.00-15.15 uur | online | €10,- | Docent: Guru Chandrika Sundararaman

Aanmelden: [email protected]

Het kostuum voor Bharata Natyam

Het hoe en waarom van de authentieke kostuums en sieraden

De Zuid indiase tempel dansstijl, de Bharata Natyam, kent nog steeds een levendige danspraktijk, ook hier in Nederland. Ook hier kunnen we genieten van prachtige performances en zijn er tal van mogelijkheden om op les te gaan. Jonge dansers worden opgeleid en zelfs het arangetram kan hier in Nederland worden behaald. In al haar sierlijkheid en zeggingskracht blijft de Bharata Natyam behouden; overgedragen van Guru (leraar) op Sisha (leerling), het zogeheten Parampara systeem.

Ook vandaag de dag nog worden de authentieke kostuums en sieraden gedragen door de dansers. Alleen de finesse en het hoe en waarom weten we vaak eigenlijk niet zo goed. Guru Chandrika Sundararaman gaat dieper in op het kostuum, de haardracht, de sieraden en de make-up van deze stijl. Vragen die tijdens deze interactieve lezing worden beantwoord:
Wat voor soorten kostuums zijn er?
Hoe zagen de kostuums er vroeger uit en wat is de huidige trend?
Hoe zit het met het haar en sieraden?
Wat zijn de verschillende benamingen voor de kostuumonderdelen en de sieraden?

Daarnaast toont Guru Chandrika Sundararaman verschillende kostuums en modellen.

Guru Chandrika Sundararaman
Guru Chandrika Sundararaman is één van de grondleggers van de Bharata Natyam hier in Nederland. Zij kwam naar Nederland in 1976 en heeft een eigen dansschool in Zoetermeer. Zij heeft meer dan 250 keer opgetreden in India, in verscheidene Europese steden en voor de Nederlandse TV. Haar Nederlandse studenten hebben ondertussen hun eigen dansscholen en zo zijn wij op dit moment al toe aan de vijfde generatie van Dansschool Chandrika.

Datum: zaterdag 6 maart
Tijd: 14.00-15.15 uur
Aanmelden: [email protected]
Locatie: online, de link wordt een dag van te voren naar de deelnemers gestuurd
Kosten: €10,-
Docent: Guru Chandrika Sundararaman

Global Dance Day
Tijdens de Global Dance Day is er ook een online Thaise dansworkshop te volgen. Lees hier meer info en aanmelden.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.