Bekijk onze Arangetram Gallery - Dansschool Monsoon
1114
page-template-default,page,page-id-1114,qode-core-1.1.1,tribe-no-js,suprema child-child-ver-1.0.0,suprema-ver-1.8,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Arangetram Gallery

Arangetram bij Monsoon

 

Monsoon is trots op alle dansers die onder leiding van Jolanda Boejharat hun arangetram gehaald hebben. Sommigen waaiden uit, kregen een eigen dansschool of bouwden een eigen danscarrière op. Monsoon vindt danskwaliteit belangrijk en daarnaast ook de persoonlijke ontwikkeling van de danser en het bijbrengen van de passie en de kracht van dans. 

 

Anuradha Tikai over haar arangetram:

''Bharat Natyam en Dansschool Monsoon zijn een onderdeel van mijn leven geworden en ik ben blij dat ik als meisje van 8 de dansles binnenliep bij Jolanda. Een mooie, vormende levenservaring!''

Kinita Chotkan

Arangetram – 8 december 2019

”Na mijn arangetram had ik grootse plannen om verder te gaan dansen. Twee weken hierna stond ik dan ook vol overtuiging weer in de les. De eerste les na mijn arangetram had ik gemist doordat ik moest werken (ik werk namelijk veel in dienstverband omdat ik in het ziekenhuis werk), anders had ik er ook weer gestaan. Ik had nog veel energie om verder te gaan en te leren, alleen door drukte op het werk kwam dit er helaas niet altijd van. Vanwege de corona crisis zijn de lessen vanaf maart gestopt, en op dit moment mis ik de lessen heel erg. 

Ik hoop in september weer te kunnen starten en dan creatief aan de slag te gaan samen met Jolanda!”

Widia Soochit

Arangetram – 28 april 2018

”Op 28 april 2018 ben ik afgedanst bij Indiase dansschool Monsoon. Het jaar voorafgaande aan mijn arangetram stond in het teken van dansen en samen met Jolanda heb ik een intensief en leuk danstraject doorgemaakt. Eind 2018 heb ik nog meegedaan met Satyagraha via het Indiaas dansfestival. 

Na mijn arangetram had ik ook even tijd voor mezelf nodig buiten de dans om. Ik heb daarom ook even een pauze genomen van het dansen om aandacht te geven aan alle andere dingen die ik ook nog leuk vind en ook voorals aan mezelf. Dit heeft vooral gezorgd dat ik rust bij mezelf kon vinden en ook na te gaan wat ik verder zou willen binnen het dansen. Ik dans al sinds mijn 10e levensjaar, dus het was eigenlijk ook weer wachten totdat de danskriebels weer naar boven kwamen. Momenteel dans ik wederom bij Jolanda en ben ik gemotiveerd om verdere verdieping binnen de dans te zoeken en ook om mezelf weer uit te dagen.”

Devika Arjun

Arangetram – 24 maart 2016

”Met veel plezier heb ik vele jaren bij Dansschool Monsoon gedanst. Het hoogtepunt was mijn arangetram waar ik jaren naartoe heb gewerkt samen met Jolanda Boejharat. 

Ik dans momenteel zelf niet meer. Maar de ervaringen die ik tijdens de periode dat ik danste heb opgedaan, zijn onbetaalbaar.”

Poernima Gobardhan

Arangetram – 30 november 2012

Poernima Gobardhan is danser, choreograaf getraind in de klassieke Indiase dansstijl; Bharata Natyam. Daarnaast is zij ook eigenaresse van dansschool Pretima Ke Dewashrie.

Geboren in Den Haag als dochter van Hindoestaanse ouders, begon ze al vroeg met dansen. Rondde in Mumbai de opleiding voor Moderne Indiase dans af terwijl ze nog op de middelbare school zat en heeft in Nederland haar klassieke Indiase dansopleiding, Bharata Natyam afgerond in 2012 onder begeleiding van docent Jolanda Boejharat. 

Tijdens het Korzo India dans festival in 2018 maakte zij een opmerkelijke debut in de moderne dans met haar solo Mātā, een interpretatie van Godin Durga. Als maker onderscheid zij zich door haar kenmerkende eigen bewegingstaal, geïnspireerd door Bharata Natyam, haar leven en haar eigen lichaam. Ze voelt zich niet gelimiteerd door labels als Indiase dans of moderne Indiase dans. 

Maayuri de Ruijter

Arangetram – 28 mei 2011

”28 Mei 2011 heb ik met trots mijn Arangetram gedaan, een hele bijzondere ervaring waar ik hard voor gewerkt heb. Ik heb mijn Arangetram mogen doen onder begeleiding van mijn Guru’s Jolanda Boejharat en Usha Kanagasabai. Na mijn Arangetram heb ik meegedaan aan een aantal productie bij Korzo en Dansschool Monsoon. Op dit moment dans ik bij Dansschool Mangalam van Usha Kanagasabai.” 

Martin Bijkerk

Arangetram – 27 april 2010

Sangeeta Ragunath

Arangetram – 22 juni 2008

”Vanaf jongs af aan, was ik geïnteresseerd in de Indiase dans. Als kleuter volgde ik de lessen zonder dat ik bewust was van de inhoud, ik deed namelijk dit puur op gevoel. Vanaf mijn vierde jaar begon ik de lessen bij eerwaarde Guru Sitra Bonoo. Jolanda Boejharat heeft op een gegeven moment de lessen van Guru Sitra Bonoo overgenomen. Guru Jolanda Boejharat, richtte in Den-Haag haar dansschool op.

De jaren verstreken en ik bleef doorgaan met lessen volgen. Nadat ik zo goed als van allen “stijlen” iets had geproefd, heeft de Bharat Natyam, mij het meest aangetrokken. Na ruim 14 jaar ervaring met de Indiase dans, volgen van zowel groepslessen als privélessen, verschillende optredens en het verzorgen van workshop heb ik op 22 juni 2008 de Arangetram afgelegd (Podium debuut) onder leiding van Guru Jolanda Boejharat.

Na het behalen van mijn bevoegdheid was mijn doel; mijn afkomst en het Hindoeïsme, op een waardige en respectvolle manier uit te dragen. Ik ben van mening, dat op deze wijze onze cultuur in haar oorspronkelijke vorm bewaard zal worden. Dit betekent, dat de normen en waarden van generaties op generatie zullen worden behouden.”

Bekijk haar eigen website. 

Anuradha Tikai

Arangetram – 26 februari 2006

”Op 26 februari 2006 was het zo ver, onze Arangetram. Samen met Anjena had ik maandenlang getraind voor deze grote dag. Alles stond klaar, het publiek had hun plekken ingenomen en de Nattuvangam van Jolanda gaf het startsein. Wat een beleving was dat! Het is denk ik één van de spannendste momenten geweest in al mijn dansjaren en wat ben ik blij dat ik dat heb mogen meemaken samen met Jolanda als guru. 

Inmiddels is dat jaren geleden en hebben we in 2016 nog een mooie voorstelling mogen neerzetten ter ere van het jubileum van Dansschool Monsoon. Het was voor mij ook de laatste keer dat ik meedeed aan een productie, een mooie afsluiter van mijn danscarrière.  

Ik kijk met veel plezier terug naar alle danslessen door de jaren heen. Er was bij juf Jo naast de les ook plek om bij te kletsen en levensadvies in te winnen. De meiden met wie ik jaren in de klas heb gestaan, zijn nog steeds vriendinnen. 

Bharat Natyam en Dansschool Monsoon zijn een onderdeel van mijn leven geworden en ik ben blij dat ik als meisje van 8 de dansles binnenliep bij Jolanda. Een mooie, vormende levenservaring!”

Anjena Chandoesing 

Arangetram – 26 februari 2006

”Ik ben op mijn 10e begonnen met dansen, eerst in de Noord Indiase dansstijl Kathak en 2 jaar later de Zuid Indiase dansstijl Bharat Natyam bij Jolanda Boejharat. Ik kijk met een ontzettend fijn gevoel terug naar de lessen die ik heb gevolgd bij de Indiase Dansschool van Jolanda. Door haar enorme kennis en ervaring als danseres wist ze goed in te schatten wat je als leerling nodig had om je verder te ontwikkelen in de dansstijl. Na mijn Arangetram op 26 februari 2006 heb ik nog een aantal jaren lessen gevolgd bij Jolanda om mij verder te ontwikkelen in de dansstijl. Op dit moment ben ik niet meer actief in de dans wereld, maar volg op de achtergrond nog wel de ontwikkelingen op dat gebied.”