Indiase danslessen - Monsoon Foundation
16
page-template-default,page,page-id-16,qode-core-1.1.1,tribe-no-js,suprema child-child-ver-1.0.0,suprema-ver-1.8,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Indiase danslessen

Bharata Natyam

Jolanda Djaimala Boejharat is afgedanst in de Bharata Natyam op 21 november 1991, bij Smt Sitra Bonoo.

Sindsdien heeft zij zich altijd ingezet om de Indiase dans (zowel de Bharata Natyam als de Kathak, als ook fusion vormen) in al haar facetten in Nederland te verbreiden. Zij heeft een glansrijke carrière als danseres achter de rug en op dit moment doceert en choreografeert zij en coacht zij beginnende dansers die op zoek zijn naar hun eigen identiteit binnen de danswereld. Zij heeft al meerdere van haar leerlingen tot het arangetram mogen begeleiden.

Er zijn mogelijkheden tot het volgen van reguliere lessen, groeps- dan wel privé, op verschillende niveau’s van beginnend tot vergevorderd. 

Groepslessen

Donderdagavond, locatie Theater de Vaillant, Hobbemastraat 120:

19:00-20:15 groeples, intermediate niveau: Alarippu en Shabdam

Zaterdagochtend, locatie Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57:

9.30-10.30 groepsles, beginners: Ganesha Kautuvam

10.00-11.00 groepsles, gevorderden: Jattisvaram

Deze 2 lessen hebben een overlap van een half uur, hierin wordt dansmateriaal en theorie behandeld wat voor beide groepen toegankelijk is.

11.00-12.30 : vergevorderden en voorbereidende training op het staatsdansexamen in Bangalore (danspraktijk en theorie, talam, nattuvangam en zang). Er wordt gewerkt aan onder andere, Bilahari Jattisvaram en Padam.

Privélessen

Ook het volgen van privélessen behoort tot de mogelijkheden. Als je op een gevorderd niveau ben en graag in je eigen tempo lessen wilt volgen, dan is het soms raadzaam om privéles te nemen. In sommige gevallen waarbij dansers vanuit een andere stijl  toch bij onze school lessen willen gaan volgen, valt er te denken aan een combinatie van groepslessen en privélessen om zo bijgespijkerd te worden in het ontbrekende materiaal dan wel de stijleigen kenmerken.

Arangetram

In principe leer je een standaard margam: pushpanjali, jattiswaram, shabdam, varnam, natanam adinar, dasavataram, padam en tillana. Jolanda vindt het belangrijk dat jonge dansers niet slechts leren materiaal na te dansen maar ook begrip te ontwikkelen van de ritmische principes (talam) inherent aan de Bharata Natyam en daarnaast zijn ook de melodische aspecten (ragam) van belang.

Meer weten over de Indiase Danslessen?

Heb je interesse in het volgen van reguliere, groeps-, of privé Indiase Danslessen, heb je hier een vraag over of wil je aanmelden? Neem dan contact met ons op.

info@monsoonfoundation.nl

06-412 493 83

Theater de Vaillant, Hobbemastraat 120, Den Haag

Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57, Den Haag