Bekijk onze specialiteit in danslessen - Dansschool Monsoon
1628
page-template-default,page,page-id-1628,qode-core-1.1.1,tribe-no-js,suprema child-child-ver-1.0.0,suprema-ver-1.8,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Lessen

Bharata Natyam

Groepslessen, privélessen, productiegroep en begeleiding naar het arangetram, van beginnend tot vergevorderd.

Aanmelden en meer informatie: [email protected]

Het seizoen gaat weer van start!

Vanaf oktober starten we weer met de danslessen bij Monsoon.
De donderdagavond lessen in de Vaillant beginnen weer vanaf 6 oktober en de lessen op de zaterdagochtend in Dakota starten weer vanaf 8 oktober.

Houd jij van Indiase dans en heb jij altijd al Bharata Natyam willen leren?
Op donderdagavond 6 oktober (18:00-19:00) starten we met een nieuwe groep voor absolute beginners in theater de
Vaillant!

Wil je meer weten? Stuur ons een mail [email protected]

 

Lesopbouw 

De les wordt geopend met een Namashkar: een traditionele Indiase dansgroet waarin de goden, de guru en moeder aarde gegroet worden. Vervolgens wordt er een korte warming up gedaan, een aarding in de dansruimte en een stretch van het gehele lichaam. Daarna wordt gestart met de techniek (nritta), hier komen verschillende dansstappen en armposities aan bod, maar ook bijvoorbeeld  theoretisch kennis over nekbewegingen en de ogen. Onder theoretische kennis wordt verstaan: de zie abhinaya darpana en sangit ratnakara. Naast bestuderen van de theorie worden deze technieken natuurlijk ook in uitvoering gebracht. Afhankelijk van het niveau wordt ook gewerkt aan zang (raga = melodie) en ritme beheersing (talam).

De tweede helft van de les wordt gewerkt aan een specifieke dans (combinatie van natya en nritta) en regelmatig wordt repertoire herhaald of wordt er gewerkt aan een optreden of demonstratie.

Optredens

Als de leerlingen er klaar voor zijn, aldus zodra zij de benodigde technieken beheersen, selecteren we op maat een geschikt optreden. Dit kan zelf georganiseerd zijn, maar kan ook op een groter podium zijn. Bij Monsoon vinden wij het belangrijk dat de aard van het optreden past bij de danseressen.

Wil je wel graag op les, maar niet optreden? Dan is dat geen enkel probleem. Zowel in de les als bij optredens vinden wij het belangrijk dat de sfeer prettig is.

Kosten 

Proefles: Gratis
Groepslessen: €25,- per maand (uitgaande van een uur les per week)
Privélessen: €30,- per les (1 les is 1 uur)

Intermediate niveau | Groepsles 

Beginners

Dag: donderdag
Tijd: 19.00 – 20.00 uur
Locatie:  Theater de Vaillant, Hobbemastraat 120

Meld je aan

Gevorderden | Groepsles

Shabdam en Jattiswaram 

Dag: donderdag
Tijd: 20.00 – 21.15 uur
Locatie: Theater de Vaillant, Hobbemastraat 120

Meld je aan

Gevorderden | Groepsles 

Item Ardhanareswaram

Dag: zaterdag
Tijd: 10.00 – 11.15 uur
Locatie:  Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57

Meld je aan

Gevorderden | Productiegroep

In alle klassen, beginners tot gevorderden, werken we aan traditioneel repertoire, maar vanaf september 2020 gaan we een specifieke productiegroep opzetten. Hierin staat zelf creëren en experimenteren centraal. We werken vanuit de grammatica van de klassieke Bharata Natyam en proberen deze met moderne technieken een nieuwe zeggingskracht te geven. 

Dag: zaterdag
Tijd: 11.15-12.30
Locatie: Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57

Meld je aan

Privélessen

Ook het volgen van privélessen behoort tot de mogelijkheden. Als je op een gevorderd niveau bent en graag in je eigen tempo lessen wilt volgen, dan is het soms raadzaam om privéles te nemen. In sommige gevallen waarbij dansers vanuit een andere stijl toch bij onze school lessen willen gaan volgen, valt er te denken aan een combinatie van groepslessen en privélessen. Zo word je snel bijgespijkerd in het ontbrekende materiaal, dan wel de stijl eigen kenmerken.

Neem contact op

Arangetram

Voor een arangetram wordt in principe een standaard margam aangeleerd: pushpanjali, jattiswaram, shabdam, varnam, natanam adinar, dasavataram, padam en tillana. Docente Jolanda vindt het belangrijk dat jonge dansers niet slechts leren materiaal na te dansen, maar ook begrip te ontwikkelen voor de ritmische principes (talam) inherent aan de Bharata Natyam en daarnaast zijn ook de melodische aspecten (ragam) van belang.

Neem contact op

Meer weten over de Indiase danslessen?

06-412 493 83

Theater de Vaillant, Hobbemastraat 120, Den Haag

Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57, Den Haag