Save the date: Arangetram Kinita Chotkan - Monsoon Foundation
1063
tribe_events-template-default,single,single-tribe_events,postid-1063,qode-core-1.1.1,tribe-no-js,tribe-filter-live,suprema child-child-ver-1.0.0,suprema-ver-1.8,qodef-smooth-scroll,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-fixed-on-scroll,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive,events-single,tribe-events-style-full,tribe-theme-parent-suprema tribe-theme-child-suprema-child,tribe-events-page-template
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Save the date: Arangetram Kinita Chotkan

8 december 2019 @ 14:00 - 17:00

€12,50
Fotograaf: Natascha Kwee

Bent u een liefhebber van Indiase klassieke dans? Dan mag u de voorstelling van Kinita Chotkan niet missen! Zij doet 8 december 2019 Arangetram in Bharata Natyam. ‘Arangetram’ betekent letterlijk ‘het betreden van het toneel’ en is het officiële podiumdebuut van een professioneel beoefenaar van een klassieke danser(es). Kinita’s Arangetram wordt begeleid door een internationaal muziekensemble. Er zullen verschillende aspecten van de dans naar voren komen, zoals ritme en expressie.

Vanaf haar 13e jaar danste ze al bij Jolanda Boejharat. Ze bleef gemotiveerd, en oefende thuis erg veel. De elegantie, strakheid en discipline van de dans is wat Kinita aantrok om te blijven dansen. Bharata Natyam was, en is nog steeds, fysiek en mentaal een uitdaging wat het alleen maar mooier maakt.

Kinita danst dus al heel lang, maar hoe blijft ze gemotiveerd? “Simpel”, antwoordt ze, “Ik streef naar verbetering en dit te zien in mijzelf. Zeker nu ik Arangetram ga doen, wil ik het beste uit mezelf halen. Daarnaast is het voor mij ook een streven om geen verbeterpunten te krijgen van mijn zus; ik heb een hele poos samen met haar Bharata Natyam gedanst, en zij is heel kritisch.”

Na haar Arangetram is Kinita zeker nog niet klaar met dansen. Ze hoopt mee te kunnen doen aan producties en lijkt het haar leuk om les te geven. “Echter”, zegt ze, “dat ik Arangetram heb gedaan betekent niet dat ik gelijk geschikt ben om les te geven vind ik. Ik heb nog een veel te leren en hoop dat Jolanda mij hierin wilt begeleiden”. Daarnaast hoopt ze, als haar baan dat toelaat, naar India te kunnen gaan om daar lessen te volgen.

Als laatste heeft Kinita nog een paar tips voor alle beginnende dansers die ze graag wilt delen: “Je bent nooit, maar dan ook nooit, te oud om te beginnen met dansen. Ik dacht dit eerst over mezelf toen ik een andere dansstijl oppakte. Dit viel ontzettend mee nadat ik begon. Daarnaast is elke dag oefenen, ook al is het kort, supereffectief. Aandacht maakt alles mooier. Als laatste: Bharata Natyam is een dans waarin je echt moet groeien. Verwacht niet dat je al na 1 jaar dansen alles kan”.

 

Aanvang: 14:00 uur

Danseres: Kinita Chotkan

Nattuvangam: Jolanda Boejharat

Zang: Srimati Bhavana Pradyumna

Fluit: Mr. Praveen

Mridangam: Tiru S. V. Giridhara

 

Voor meer informatie kun je persoonlijk contact opnemen met Kinita via: [email protected]

Gegevens

Datum:
8 december 2019
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€12,50

Locatie

Stadstheather Zoetermeer
theaterplein 10
Zoetermeer, Zuid-Holland 2711 EK Nederland